Håll säljet så varmt du kan!

Hej,

Jag var i Tandådalen i helgen och åkte skidor med min sambo Camilla. Givetvis kunde jag inte undgå möjligheten att få prata med någon platsansvarig på Skistar i Tandådalen om hur jag jobbar med olika företag som säljcoach för att öka deras försäljning.

Jag träffar först en tjej i receptionen och jag berättar i full skidmundering att jag önskade tala med någon som är ansvarig för anläggningen. Tyvärr så var denne inte på plats utan satt i Lindvallen och ledig idag söndag.

coacha

Hon tittar på min säljbroschyr jag håller i handen A5-Säljfolder ny1 och säger att hon kan föra den vidare till rätt person. Här ska varningsklockorna ringa högt hos alla er som vill göra en sådan här ”walk-in” och presentera er. I den sekund ni låter någon annan föra vidare ert budskap så är ni rökta bokstavligen.

Jag tittar på henne och säger: ”Nej det funkar ju inget bra, då försvinner det här”, och så pekar jag med handen mellan oss. ”Vi har fått en liten relation emellan oss, och den kommer gå förlorad om jag inte får föra vidare detta budskapet personligen”, säger jag till henne. Hon nickar, ler, och förstår precis vad jag menar.

Jag frågar om det inte finns någon annan, och jag blir skickad till övervåningen där en ansvarig tar emot mig och vi talar några minuter om hur de arbetar med säljcoachning. Denna person har direktkontakt med den huvudansvarige. Han är intresserad av det jag gör och kan därmed föra mitt budskap vidare på ett trovärdigt sätt, känner jag.  Absolut ingen ultimat situation men den blev så mycket bättre än hur det hade gått om jag gett mig i inledningen. Nästa gång jag åker upp till Sälen, vet jag vem jag ska träffa personligen och denne har då förhoppningsvis redan hört om mig och mötet blir inte kallt.

Några tips för att jaga rätt person.

1. Helst av allt vill du träffa personen som bestämmer över inköpen för det du säljer.

2. Ibland går inte det hur mycket du än försöker, då är en person som sitter i samma grupp, förstår det som du vill sälja och som förstår uppsidan med din produkt/tjänst så denna kan vara en trovärdig ”säljare” för dig i sin tur när den pratar med den person du egentligen vill träffa.

3. I värsta fall får du lämna över ditt budskap till ”tjejen i receptionen” enligt ovan. Men får du någon då att återkomma till dig, då ska du köpa en trisslott omgående. Det händer i princip aldrig.

Lycka till med att hålla era sälj så varma som möjligt! Det ökar era chanser till konvertering.

 

mvh er säljcoach,

Martin

 

 

 

tag: säljcoach ökar möjligheten till försäljning

#martinstenportsales