Hur lockar man fler kunder till en butik?

Ja detta är en fråga som säkert (o)roar mången säljchefer över landet. På en marknad som alltmer letar sig till e-handel så finns det utmaningar att hålla sin position i den fysiska handeln. Men detta går helkt klart göra men ni måste jobba ihärdigt och med en plan, inget som bara testas lite halvhjärtat.

6a00e54fed395c88340176160b9e58970c-400wi

Efter en säljträning idag i en butikskedja kommer följande tips att fundera över.

1. Aktiviteter. Vad Händer det något i er butik/affär? Något som gör att kunder efter en inbjudan på fejjan vallfärdar dit. Något slags event. Samarbete med leverantörer eller med lokala föreningar och sportklubbar beroende på vilken bransch det är.

2. Kan ni samarbeta med företag i er omgivning där ni kan dra nytta av varann. Tex: Köp detta hos oss så får du en rabattcheck på Mio möbler. Och vice versa. Hjälp varann att locka varandras kunder till varandra.

3. Sadelskydd på cyklar på centralen med reklam. Kostar cirka 5kr/st

4. Facebookreklam. 600-1000 visningar av din sida för max 50 kr. Kan vara prisvärt, beroende på vilken penetraton man får.

5. Ge era kunder något som de kan ge vidare. Jag tänker på tex gymmen som ger ut gratis prova-på-biljetter.

6. Denna har jag tjatat om tidigare: visa många exempel på er kunskap och hur ni med er kunskap kan lära kunderna saker som de har nytta av. Detta skapar förtroende och BUZZ (att kunderna berättar vidare.)

Flera företag jag jobbar med jobbar efter dessa lätta tips och har fått bra effekt av dem, gör det ni också.