Alla är vi nya i början

Ja men det där var väl ändå lite väl klichéartat sagt? Ja men det är ju så. Det är ingen ursäkt men det är en förklaring.

Jag sprang på en säljare som sålde mobiltelefoner idag. Jag tror nog han kommer läsa detta då jag gav honom mitt kort.

332340883

Hur som helst, på väg ut ur gallerian ser jag en kille som står med sin telefon i handen lite armar i kors, han verkar inte vilja sälja någonting tänker jag. Så jag bjuder in, kollar på honom och passerar men utan att få någon respons.

Då backar jag tillbaks och frågar: vill du inte sälja någonting? ”Eh jo, men du verkade upptagen”. Jag blir nyfiken. ”Vad var det som fick dig att inte hugga mig?”. Du har snygga skor! En komplimang till min flickvän som hittade dessa billigt på rean i somras:). ”Men du har en gammal lur ser jag” (Iphone 4s). Aldrig så bra att racka ner på kunders tidigare val. Man kritiserar indirekt deras omdöme vid en tidigare tidpunkt eller faktumet att man inte bytt upp sig än. Istället kanske: ”Ser att du har en fin Iphone i handen”. Gödsla med beröm över kunden. Hade han gjort det hade jag sänkt garden (nåja, lågt för mina mått mätt) och varit mer mottaglig för vad som senare komma skulle, insäljet. Dock kom vi inte så långt.

Jag nämnde för honom att säljare på stan och i gallerior sällan går på mig. Kan ha att göra med ganska bestämda steg och lite hård blick. Det är väldigt intressant att reflektera över vilka beteenden som säljare kliver fram på och vad som gör dem lite tveksamma och backar. Jag kan göra en personligt reflektion. Lite samma sätt som när man var singel och flörtade med tjejer. Om man får en ointresserad blick eller en tjej som vänder sig om just när man tittar på henne så stormar det inte av signalen: Fram och prata med henne!

För att summera, ta inte signaler som ni får som säljare för hårt, precis som i det privata. De gånger man tagit mod till sig och ändå gått fram och pratat med den där tjejen så visade sig att hon var trevlig. Samma sak i sälj! Men som sagt alla är vi någon gång nybörjare, och det tar lite tid att lära sig hur man ska agera, men det kommer, även för dig jag träffade idag!

Lycka till med försäljningen av telefonerna och hör av er om ni vill ta ett förutsättningslöst möte om hur ni fångar kunderna lättare och med självförtroende och ödmjukhet!

mvh Martin, säljcoachen

MartinStenport.se