Nackademin och människan

Hej!

I fredags hade jag den stora äran att få föreläsa för ett gäng mycket vetgiriga och hungriga blivande  stjärnsäljare på Nackademin. De skulle precis efter detta ut på sin praktik så det var kul att få vara en sista kick innan de körde på i verkligheten!

säljcoach

Vi pratade om vikten av människan som en enormt viktig ingrediens för att lyckas sälja produkter och tjänster när just dessa två saker blir mer och mer lika på en marknad som talar om ”unika” produkter. Jag frågade Nackademins elever samma sak: Nämn en unik produkt eller tjänst. En stunds tystnad men ett ridtillbehör kom fram och sedan Iphone! Nej,  det är inte lätt att vara unik.

Men människor med dess egenskaper, personligheter och sätt att förstå andra människor spelar på ett enormt stort register likt en mycket välljudande flygel. Det är denna flygel som kan stämmas enormt väl och få ut mycket vackert ljud. Detta ljud är jag övertygad att ni som nu går ut på er praktik kommer frambringa i alla de företag ni ska jobba på.

LYCKA TILL!!!

Martin