Butiker!

Hej,

Idag har vi varit och pratat i butiker om service, bemötande, produktplacering. Många företag har uppfattningen att de jobbar stenhårt med dessa områden men när man ser deras butiker så signalerar de inte alltid detta och i vissa fall är det ordentliga varningssignaler.

Några grundläggande regler:

1. En butik ska vara ren. Självklart dras det in mycket skräp under denna årstid, men en enkel skyffel kan ta bort det värsta som samlas runt entrén några gånger per dag.

Dammbollar skapas dock inte på en dag :), se till att dessa inte finns vid öppning. Likaså dammiga hyllor, ingen stämningshöjare!!

2. Vad vill du att din butik ska andas när kunden kommer in? Jo viljan till köp! Det är lätt att bli hemmablind när man går i en butik varje dag som anställd. Tips, innan ni öppnar varje dag, ställ er vid entrén, blunda 10 sekunder och tänk att ni nu är kund. Öppna ögonen, vad är det första ni ser? Något som stör ert öga? Ser ni något som ni blir sugen på att köpa? Analysera varför ni blev det och gör likadant med med placeringen av flera varor. Prislappar med tydlig information på sådant ni vill sälja mycket av! Finns inget som kunder tycker är så irriterande som när det inte finns pris på artiklar.

3. Hur ska ni lättare hålla motivationen uppe dagar när ni tycker jobbet är tråkigt? Alla har sådana dagar. Människor tycker det är tråkigt med slentrian och upprepningar, detta gäller både för kunder och anställda.

Tips, flytta runt lite artiklar i butiken och gör om utställningar ofta, så kommer ni tycka det är roligare och jobba samt att kunderna känner att det är en butik som är på tårna. Vi menar inte att ni ska ska flytta så att kunderna inte hittar längre utan mer småjusteringar och byt tex bord på vissa varor så kunderna känner att något har hänt. Jobba aktivt med snygga skylthållare.

Och en sista specialare:

Bjud på något en veckodag när ni har mycket folk. Något som luktar ordentligt gott, till exempel kanelbullar och kaffe. Ingen höjdare i klädbutiker men ni som har passande verksamhet. Och ska ni göra detta måste det vara fräscht, inte pepparkaksburken vid kassan, som bara har smulor kvar. Köp frysta och grädda i er personalrumsugn. Er kanelbullsdag är något kunder kommer ihåg och kommer berätta för mängder av vänner. Massor med good-will. Alla gillar en god historia.

LYCKA TILL MED BUTIKSFÖRSÄLJNINGEN

SVARA PÅ DETTA OM NI HAR FRÅGOR